Vår

Igår när jag rengjorde fönsterna här i lägenheten och då stod ute på balkongen så kände jag solen. Den värmde!!!

Tjoho, nu börjar våren komma. det var hur härligt som helst. Nu är våren på gång här i Skåne.. och så ska man lämna det och åka hem till vintern. haha. Våren kommer ju nämligen åtminstonde 1 månad tidigare här nere än hemma i Borås och hösten minst 1 månad senare. Det är sant!


Så här ser hela Lund ut på våren. Det är fullt med blommande körsbärsträd, så fint!



Igår kväll var jag hos Karin, vi lagade mat och tittade på film "En riddares historia", den var rolig faktiskt. Med Heath Ledger :).. :(

Idag ska jag fortsätta med plockandet i lägenheten, försöka packa ner det mesta av köksgrejerna och städa ur skåpen samt ugnen. Sen blir det kanske afterwork med några kompisar!

Pratade med Tobias igår, jag sa att nu när jag börjar jobba på måndag så är det inte längre ett tidsbegränsad tillfälle (som det alltid varit innan vid lov etc) utan nu ska jag fortsätta jobba i 42 år till eller ngt. Tobias sa då; ja det är ju faktiskt sant, se till att njut de här 3 sista dagarna nu!!
Å fan vad jag ska njuta. haha!


Malin,


åhh,

vad trött och arg man kan bli på sig själv ibland!


Malin

Alltid lika kul

Det är alltid lika kul att träffa tjejerna.. det händer så mkt i allas liv nu så det är svårt att hänga med.
C har bytt jobb, A har köpt lägenhet och flyttar till GBG (jippi), E har sökt kurser, I har träffat asmånga landslagshandbollsspelare..

Hon vet vad Kroatiens akilleshäl är: vaderna. Hela laget har varit inne och typ köpt upp hela deras lager med vadskydd.. Andra lag har också varit inne,. Korsetter och axelsskydd..

Spännande.. jag kanske skulle ta mig till malmö och till I jobb och hänga där för lite kändisspotting..hehe..

Jupp jupp


Malin,

Grått


ja usch vad det är ich har varit grått idag, hela dagen.
Idag har jag skruvat ner gardinstänger och tagit ut spikar och skruv från väggar och spacklat hålen.
Tvättat kläder. Haft Narniamarathon- jag måste ju lämna tillbaka boxen imorgon till min kompis då jag ska träffa henne så nu måste jag sno på med tittandet.. har kanske 1,5 film kvar.. alltså några timmar.

Ikväll blir det tapas med tjejgänget.. Ska bli kul att träffa dem alla (vi har ju inte varit hela gänget på hela hösten då A varit ute och rest), men nu så.. Hoppas det inte dröjer allt för länge tills jag ser dem nästa gång bara :(..



Nähä nu ska jag springa ner och hämta det sista lasset med tvätt..


Malin, är trött idag


Heart beats


Fixardag

Idag har varit en riktigt fixardag.. Har ringt massa och bokat biljard till fredag och bord på St Michel tapasbar tills imorgon. Ringt och ordnat hemförsäkring, adressändrat, försökt fixa internetet (dock utan framgång- bind aldrig upp er på ngt abbonemang, fattar inte varför jag gjorde det, brukar jag aldrig göra annars), köpt SJ biljett hem, bokat tvättid.

Sen har jag även börjat plocka ner och packa ihop sakerna här i lägenheten. Kom på att jag nog måste börja med det nu för resten av veckan blir fullspäckad.

Tog ett glas vin till lunchen innan med, haha. Kom på att jag hade en öppnad vinflaska i kylen sen i helgen och den måste ju drickas upp, haha.

Så här i semestertider så har jag även sovit till 10 både idag och igår, suttit och tittat på hem till gården :),.. ganska härligt faktiskt!

Nähä, nu ska jag fortsätta med packandet!


Malin

Tomt



Åh, vad jag saknar dig nu! Är så tomt i sängen utan dig. Längtar tills månadsskiftet då vi flyttar ihop!
Älskar dig. Du är mitt allt!


Malin

Vad sägs?


arbetarlivet

Nu när jag har slutat plugga så ska jag börja göra allt det jag vill göra men inte gjort under pluggtiden pga bristande tid och pengar. Jag måste börja göra saker jag egentligen VILL och inte saker jag borde. Att vara som vill vara och inte som jag borde vara. Leva livet lite mer helt enkelt! Att sluta bry mig om vad andra tycker, tänker om vad jag ska göra utan att lyssna på mig själv.
Lättare sagt än gjort.

Tänkte jag skriver en jag borde lista istället för en jag vill lista så kanske det händer..haha

  • Jag borde åka utomlands en längre tid  med min pojkvän och bara njuta.
  • Jag borde laga mer nyttig mat.
  • Jag borde leva mer i nuet.
  • Jag borde ta tillvara och njuta mer av det "lilla" i livet.
  • Jag borde börja jobba. Alltså som sjukgymnast.
  • Jag borde inte stressa.
  • Jag borde träna, och verkligen träna till Gbg-varvet. 
  • Jag borde börja läsa böcker som inte är kurslitteratur.
  • Jag borde vara tacksam för att jag har det så bra…

Ja nu var det måndag, första dagen på början av mitt liv som arbetare. Hur gör man?
Det är faktiskt läskigt, nu ska jag flytta hemåt igen, på riktigt. När jag flyttar kommer jag nog troligen aldrig komma tillbaka till Lund, iaf inte bo här. Den härliga gemenskapen man har med alla man känner här, alla olika sorters människor jag lärt känna. De ska jag också lämna, vissa kommer jag kanske aldrig se igen.

Visst.. jag ser fram emot att flytta till Borås, eller kanske inte just Borås men att flytta ihop med älsklingen, att komma närmare mina föräldrar, att kunna vara mer delaktig i det som händer kring T, föräldrarna, T släkt. det kommer bli skönt. Men mer än så? Nä jag har eg inte ngt annat kvar på hemmaplan. Det är skrämmande!
Undra hur jag kommer att trivas! Innan var jag säker på att det blir bra, men ju närmare det går desto mer osäker blir jag. Det händer ju på riktigt nu ju!

Jaja,, vi får se helt enkelt! Det kommer bli spännande och skrämmande på samma sätt.


Malin,


Uhh, känner mig lost...




Malin,

Legitimerad sjukgymnast

Jag är nu leg. sjukgymnast..--joråsåate...=),, Fattar det inte riktigt.. Känns helt fel att jag inte ska till skolan imorgon eller någonsin igen och ha en föreläsning!! gud vad konstigt!

Men hoppas att det blir bra och man kommer trivas med jobbvalet =)..



Det har varit en riktigt trevlig helg.. tobbs kom i torsdags eftermiddag så vi myste lite innan resten av familjen kom på kvällen. Sen på fredag var det dags för examenshögtiden.. Jag var allt lite nervös innan =)
Själva ceremonin var fin, en kompis och hennes man som sjöng och spelade, 3 som höll tal, prisutdelningar, mer uppträdanden av en klasskompis kille som sjöng en låt hon hade skirivit. Skitbra! Sen var det utdelning av bevis och sen vår utgångslåt.. Efteråt var det mingel med skumpa och korttagning.

sen åkte vi hem och chillade, åt lite mat, drack vin och skumpa, fikade..
jag fick ett par jättefina örhängen av Tobias, ett par i guld och vitguld med "diamant".. Där prickade han rätt=) och blommor..
 På kvällen gick vi ut och åt trerätters på Kattesund, mysigt! 

I lördags åkte Tobbe tidigt och vi andra började packa och bära ut möbler till släpet som mamma och pappa skulle ta hem. Så nu är det riktigt tomt här i lägenheten..
Vid 3 tiden åkte päronen hem och då på kvällen stack jag och Niklas ner till stan och åt sushi och kollade på tron legacy på bio. Han åkte hem nu i eftermiddags..

Nu sitter jag här i mitt tomma vardagsrum och är lite uttråkad,, Jag har ju helt plötsligt hur mkt tid som helst,, jag kan ju inte plugga på ngt nu.. En VÄLDIGT konstig känsla kan jag säga!


Malin, börjar nu en ny fas i livet...

1 dag kvar

1 dag kvar.. fattar ni? 1 dag kvar innan jag tar examen.. Wihoo!
Den sista dagen blir lite tung, från 8-17, med bara massa examinationsseminarium.. Men vad gör det?
Så imorgon ska jag, nog, göra min sista redovisning och sen opponera på ett arbete med..
Men det ska ju nästan bli kul och nästan kul att plugga för det idag.. För att man vet att det är sista gången..
Det ska bli otroligt kul att lyssna på alla andras arbeten, t.ex. plantar faciit, patellaluxation, stötvågsbehandling, medialt tibiasyndrom..+ mer.. ja skitkul faktiskt!

Så nu ska jag plugga, och städa inför imorgon då älskling + familj kommer... trevligt!


Malin, är snart snart leg. sjukgymnast..

Tjejer våga gå till gymmet..

Jag blir så trött.. Jag var inne på en blogg nyss där hon gav tips på hur man kunde få smala lår och platt mage.

Det första hon då skriver är att man absolut inte få lyfta några vikter för annars skulle man inte bli förvånad över om låren blir större. Sen kommer hon in på att man ska köra med sin egen kroppsvikt i aktiviteter som rodd, cykling..

För det första så är träning med sin kroppsvikt inte aktiviteter som rodd och cykling för i de aktiviterna finns ingen belastning av kroppsvikten.. Man sitter ner och har alltså ett avlastat arbete.

För det andra verkar väldigt många, främst tjejer, tro att så fort man lyfter en liten vikt på gymmet så kommer musklerna hoppa på en och man kommer se ut så här dagen efter



Det kommer ju absolut inte att hända. För att få muskler krävs hårt arbete under lång tid. Samt att man tränar på rätt sätt.
Det positiva med styrketräning är ju istället att muskler tar mindre plats än fett, vilket i praktiken kommer ge smalare lår och dessutom ordenligt mkt snyggare lår. För att låren ska öka i omkrets pga muskler så får man kämpa med tunga vikter och få repetitioner under lång tid, vilket är det sätt man bygger muskler på.

Så våga gå till gymmet.. för vältränade lår är snyggare än bara smala lår!!!


Malin, måste sätta igång med skolarbetet.




Hela kroppen hänger ihop

Kom ihåg det.. Detta märker du om inte annat när du blir skadad.

Oftast vid en skada, t.ex. överbelastning i ngn del av rotatorcuffen, så beror det ju inte enbart på just den muskeln utan överbelastningen har ju kommit någonstans ifrån, det börjar ju från ngt som kroppen behöver kompensera för.
Det gäller ju dock inte vid ett trauma!

Det kan handla om en muskelobalans framsida, baksida. Det kan bero på felaktig användning av sin kropp i ett ogynsammt läge, för tung snabb belastning, felaktig scapula (skulderblad) ställning..
Men ofta vid problem med övre extremitet (aclar, armar, händer kort förklarat) så beror det på bristande bålstabilitet..

Men ni som är skadade, gå och undersök er hos en sjukgymnast (helst en med idrottsmedicinsk inriktning- om det är sådana skador du har), för de kan. Lita inte fullt på folk som inte har adekvat utbildning, det finns ju en anledning till att sjukgymnaster läser 3 år på universitetet samt ett X antal vidareutbildningar.. Så vi har/kommer lagt e otrolig massa tid på att lära oss allt. Gå då inte och skada er mer genom att lyssna på välmenta råd av ngn som egenligen inte har utbildningen för det.
Men samtidigt finns det j*vligt duktiga människor som inte är utbildade och mindre bra sjukgymnaster!
Gå därför till en som är intresserad av idrott för då får du bra hjälp!
Tro samtidigt inte att du kommer bli hjälpt med en gång när du varit hos en sjukgymnast för det största arbetet med att bli bra ligger hos dig själv.. självklart med hjälp från oss men det är ju du som måste utföra arbetet med din egen kropp!
Det förstår inte alla!

Nu blir det lite off topic här men,,men nu fick jag det sagt också!


Malin, ska fortsätta med det sista arbetet någonsin (vad jag vet nu iaf)




Vi är sjukgymnasterna som kommer här

Vi är sjukgymnasterna
Mel; Klappa händerna när du är riktigt glad

Vi är sjukgymnasterna som kommer här.
Ben och senor, leder, muskler vi oss lär.
Varken super eller rökar, dricker bara kaffegökar.
Vi är sjukgymnasterna som kommer här.

Vi är snuskgymnasterna som kommer här.
Pubis, pelvis, gluteus palperar vi här.
Tejpar arslen, tar av kläder, gillar bröst i alla väder.
Vi är snuskgymnasterna som kommer här.

Vi är sexgymnasterna som kommer här.
Kamasutraleken snabbt vi alla lär.
Sträcker, bänder, töjer, böjer. Hela kroppen vi förnöjer.
Vi är sexgymnasterna som kommer här.

Patella Patella Patella är en SKÅL!


Det är nog den bästa sjukgymnastsången..haha

Malin, idag gäller plugg



De bästa visorna

Med bara en vecka kvar på utbildningen så börjar jag bli lite blödig och nostalgisk.. Jag tänker tillbaka på mina 3 år här, eller sammanlagt 4 år av mitt liv om jag räknar med sabbatsåret. På vag jag gjort och inte gjort i mitt studentliv..
Vissa saker ångrar jag att jag inte var med på men jag tror jag är hyfsat nöjd med studentlivet faktiskt.

Jag har bott på det mest studentska sätt man kan bo; i korridor med härliga människor i 2 år på det mest studentska stället i Lund.. Sparta.. Kära Sparta, där det var fest 24/7, upptåg, där folk betedde sig som rockstjärnor.. Med det menar jag att man efter varje helg hittade diverse saker nedanför korridorernas balkonger eller i träden jämte, trashade tvapparater, stolar, soffor..ja vad som!, där 1 sekunders regeln gällde (tappade man ngt på golvet så var det otjänbart efter 1 sekund..:)), när man tog upp traktordäck upp i korridoren, hade lussetåg runt om i korridorerna, gemensamma städdagar, där man firade allt som kunde firas, där korridorrummens fönster var riktigt små, härliga grillkvällar på balkongen (eller ballen som den kallas), badfesten där vi köpte en liten pool, halloweenfesten i korridoren med över 120 gäster= trångt och härligt, all mat man lagade ihop..


Mitt fina rum



Gerdahallen . Sveriges största träningsanläggning. Med över 20000medlemmar..sjukt! Den är skitbra… alla pass och gymmet..


Siste april. Om man inte firat valborg i lund så har man inte firat valborg.. börjar supa på morgonen och äter potatis, sill och ägg med mera och självklart med snaps! Sen tar man sig till stadsparken i lund och försöker hitta en plats bland alla andra studenter, där sitter man och dricker, picknickar och umgås. Efter det tar man sig hemåt för att göra i ordning sig för kvällen, sen är det grillning och hemmafest..Härligt!


En bild över siste aprilfirandet i stadsparken.

Nationer. De bästa festställena någonsin. Det finns ju hur mkt uteställen för studenter som helst i Lund, nu när man blir ”vanlig” har man ju inte alls många att välja på :(. Det är asbillig sprit, massa folk och man kan välja nation efter musiksmak. Sittningarna på nationerna är riktigt roliga, man får 3 rätters middag för runt 100kr (slå det ni!), man sjunger massa ”snapsvisor”…

Lundakarnevalen.. Jag hade turen att vara student under karnevalen, den är ju bara vart 4:e år.. Fest i 3 dgr  dygnet runt med jättemkt besökare.. och alla i hela staden festar då, inte bara studenter!

Karnevalståget

Studenternas förkärlek till att klä ut sig i tid och otid.. Man kan nästan jämt se ngn som är utklädd.. Det kommer ju inte hända lika ofta nu!


Ost och vinfesten som är sjukgymnasternas största fest.


Våren i Lund, som kommer 1 månad tidigare än övriga Sverige och som är vackrare..


Min väg till skolan en vårdag

Den berömda ön Ön i sjön Sjön..

Ja jag kommer helt klart sakna det här livet, det har ju varit underbart (om man räkna bort tentaperioderna).. och något jag absolut inte skulle vilja vara utan!


Ååå

Vilken trevlig gårdagskväll.. Helt underbart roligt!!

Alla underbara klasskamrater, sånger, uppträdanden av termin 5 som var världsklass, ååå vill göra om!!!

Over and out


Malin, tittar på foton och tänker tillbaka på gårdagskvällen

Examensfest!!!!

Det kanske jag inte riktigt ska göra men..haha! Men kul ska jag ha iallafall..

3 rättersmiddag i AF-borgen, sjunga massa sjukgymnastsånger..kommer bli kul det här..


Malin, ska nu börja göra sig fin

Bara omkretsen...

Man kan inte träna sina muskler att bli hårdare, mjukare, slankare eller liknande utan det enda man kan göra är att påverka deras omkrets.


Se till att du vet vad du tränar..

En sak att tänka på när man tränar pass.

T.ex. body pump och liknande. Se till att du vet vad du är ute efter med passet. Är det för att bli starkare och få mer volym- då är du på fel ställe. Är du där för att få kondition- då är du också på fel ställe. Är du där för att bli mer styrkeuthållig- Grattis du har hamnat rätt.

På ett bodypump, skivstångspass etc. så ökar din uthållighet rent styrkemässigt. För att bygga muskler- då gällande styrka ska du ligga på runt mindre än 15 rep, mer exakt 3-6 RM (repetition maximum) för styrka, volym runt 6-12 RM. På ett bodypumppass lyfter du väldigt mkt mer än så, styrkeuthållighet tränar man på runt 20-40 rep, vilket mer motsvarar ett bodypumppass.

 Visst kommer otränade att få en viss styrke samt konditionsökning men denna är ytterst liten, vältränade människor tränar sin styrkeuthållighet.

 En studie visade att otränade personer ökar sin kondition lite och långsamt, detta tyder då på att vältränade personer kommer att ha en ännu sämre konditionsförbättring.





 
The Physical And Psychological Response to 13 weeks Of Structured Group-Fitness Exerciese in Un-Trained Individuals
Lythe J, Pfitzinger P and Ho D
UniSports Center for Sport Performance, University of Auckland (2000)
Jacob Guidol, leg.sjg
The Physical And Psychological Response to 18 weeks Of Structured Group-Fitness Exerciese in Un-Trained Individuals
Lythe J, Pfitzinger P & Ho D
UniSports Center for Sport Performance, University of Auckland (2000)


Trevlig dag

Det har varit en trevlig dag idag..
Åkte till en klasskompis, Karin, idag.. vi har ett seminarie nästa torsdag som vi arbetar med.
Skriver om skador och rehabilitering vid klättring, riktigt intressant faktiskt..
Fick ganska mycket gjort, jag ska sitta med det lite ikväll med..

Synd att jag lärt känna Karin så sent.. bara några veckor innan examen.. Hon är skitsnäll..

Vi tog även en paus och tittade på två avsnitt av Narnia, ni vet den gamla serien, helt underbart =)
Den ska jag försöka skaffa mig jag också... hon hade även de tre första säsongerna av Dr Quinn,, å
jag blev avundsjuk..
Jag vet, jag kan vara en tönt..haha!



Kommer ihåg hur snygg jag tyckte Sully var när jag såg detta som liten,,haha.. Eller tyckte och tyckte.. jag tycker nog att han är rätt het nu med...hahahaha



Imorgon är det dags för sporttejpning,, ska bli kul att lära sig ordentligt.. Lite dumt bara att det inte hjälper så mkt att t.ex. tejpa en fotledsdistursion.. den stabiliserande effekten håller ju bara en stund..

Nähä,, nu ska jag ta fram kläderna  och sakerna inför imorgon.. för då smäller det...
EXAMENSFESTEN... tjoho =)


Malin, laddar inför imorgon.. årets fest!

 


Så är det..


Malin, har långtråkigt men har samtidigt riktigt mkt att göra..

Tjänat pengar

Ja jag tjänade lite pengar igår.. Sålde min soffa och mitt skrivbord.. härligt. Det betyder att det är lite mindre "skit" uppe på vinden och alltså mindre saker att flytta sen vid flytten!

Hon som köpte soffan ringde precis och tackade, hon var jättenöjd, så det var kul att höra!
Men det var ett aber att bära ner den från vinden.. Som tur hade hon lite bärhjälp med, hennes barnbarn eller ngt.. fast han var ju vuxen ;) haha.
Soffan fastnade i gallret på vinden och i väggarna och ja den var jobbig helt enkelt!

Var i skolan idag, hade föreläsningar om Atros vid knäskador och Hälsenebesvär.. Den första var såå tråkig, kan vara för att jag höll på och somna och därmed inte kunde lyssna på allt. Men jag hade tyckt att det han sa på 2 h kunde han sagt på 30 min..

Men den andra föreläsningen, den var intressant.. Jag har ju själv haft en hälseneinflammation, eller distal akillestendinopati som det fint kan kallas =)..
Vid en distal hälseneinflammation så skulle man inte göra excentriska tåhävningar i trappa för det kan orsaka ännu större inklämningar i hälen.. men det var ju blandannat det jag fick som rehab när jag sökte..

Kanske därför det var så långdraget. Men jag hade ändå tur,, mina besvär satt ju i i ca 8 mån,, men det kan ju sitta i upp till 1 år och längre!




Malin, ska nog laga dinkelpannkakor till kvällsmat =)

hej igen

nu har jag varit frånvarande från bloggen i typ 2 veckor!
Har varit hem hemma för julfirande och tog inte med datorn, och internetet och datorn hemma är så segt så där har jag inte ro att sitta!

Men nu är jag tillbaks. Kom till Lund igår kväll, kom hem till en kliniskt ren lägenhet,, skönt =).. Jag städade ju innan jul till visningarna som skulle vara i mellandagarna.

Det var en riktigt trevlig jul måste jag säga, umgås med familjen och bara ta det lungt.. jag gjorde inte många knop. Fina julklappar fick jag med :)

Nyår var lugn i år, pojkvännen hade jour och jag känner ju inte längre ngn hemma så det blev inte mkt,, firade med familjen.. Mitt nyårslöfte är iaf att inte fira nästa nyår hemma =), haha..

7 dgr kvar i skolan nu.. sjukt, sen är man klar på riktigt.. och då vet man inte vad som kommer hända i livet.. Efter högstadiet visste man ju att det var gymnasiet som gällde och efter gymnasiet så visste jag för min del att det var plugg som gällde i några år framåt,, men nu,.. vad händer.. jobb.. men hur funkar det? Hur kommer det kännas? jag har ju aldrig jobbat på "riktigt" innan, de har ju bara varit tidsbegränsande jobb innan, nu ska jag ju verkligen jobba hela livet.. tror jag!


 Malin, 2011 ska bli ett spännande år.

RSS 2.0