47 dgr kvar

Om jag räknat rätt är det 47 dgr kvar tills jag tar examen.. Tjoho!

Men jag blir bara mer och mer nervös för den här triple jump tentan.. usch!
Jag hade ju halvtidsutvärdering på min praktik i torsdags, det var roligt att höra för min handledare tyckte att jag var långt framme när det gäller journalskrivning, att jag är bra på att se vad som är relevant att undersöka, fråga.. att jag har haft mkt patienter än andra studenter haft..
Så nu ska jag ju bara fortsätta köra.. och samtidigt på kvällarna plugga på lite på vanliga sjukdomar och rehabiliteringen.. så kanske jag kan vara lite förberedd iaf..

Men det är så svårt att förbereda sig på ngt som man egentligen inte vet fungerar till 100 %.. för denna tentan är ju inte alls uppbyggd som en normal tenta,, gahh!!

Kan jag inte bara få vakna upp den 10:e på kvällen och ha klarat tentan!!

Snälla, snälla, snälla!!!

Malin, har stressat upp sig

1: advent

Ja nu var det första advent.. Mysigt.. så har tänkt ljus, druckit glögg, ätit fikon och har på mig min röda mjukdess..haha.. så det har varit juligt idag..

Jag har tänkt lite och det är 12 dgr kvar som är jobbiga.. det är ju inte alls mkt.. De är jobbiga eftersom det är så många dagar kvar till tentornas tenta Triple Jump.. Förhoppningsvis klarar jag den och då är det bara en kurs kvar, idrottsmedicin.. och då är det bara riktigt roliga saker vi läser som olika idrottsskador och rehaben,, kinesiotape, lite idrottspsykologi och annat kul!

Snälla, snälla kan jag inte få klaraTriple Jumpen.. Det är det sista på hela utbildningen som är jobbigt sådå kan jag väl få klara den.. Den går ju inte riktigt att plugga för heller, så det är lite jobbigt..

Om jag klarar den så blir ju även klassfesten på kvällen ngt roligare,,haha.

Nähä, åter till böckerna..så man iaf en liten repetition.

Sen ska man väl även ladda inför kommande vecka, med nya patienter!!


Malin, oroar sig..

Så mycket bättre

är jättebra.. Nog andra programmet jag ser av det, synd att jag missat de andra..
Men nu i helgen när man är hemma och kurerar sig så hinner man ju kolla!

Självklart har det trasslat till sig lite nu.. Det har kommit upp ett sjg jobb i min "hemkommun" ett vikariat på ca 1 år. Ett kommunjobb är ju ett rätt bra förstajobb men kanske lite tråkigt,,.
Nu kommer ju frågan om jag ska söka det eller inte?
Jag har ju fått jobb som personlig assistent, och sagt att jag kan börja jobba v 3.. Hur ska jag då lägga upp det att jag söker ett annat jobb,,
Visst vi kom ju överens om att jag skulle jobba hos henne tills jag fick ett tag i ett sjg jobb men det är ju taskigt om jag börjar söka och få ett annat jobb innan jag ens börjat hos henne!!!!

Visst jag har ju inte fått sjgjobbet än, eller ens sökt det, men jag måste ju berätta för hon som jag ska jobba som personlig assistent åt att jag tänker söka, för då måste hon ju börja söka nya..
Jag kan ju inte kläcka ur mig 2 v innan jag ska börja hos henne att jag inte kommer börja för då har hon inte en chans att hitta en ny..

Åhh,, så svårt.. hatar att jag satt mig i den här position.. Kunde inte den annonsen om kommunen kommit upp innan jag pratade med henne, så kunde jag iaf sagt att jag håller på att söka ett jobb nu..


Malin, det jag hatar mest med mig själv är att jag har så jävla svårt att bestämma mig samt att jag bryr mig så jävla mkt om vad andra känner, tycker...

Helg

Gud vad skönt med helg nu! Är så trött,, har varit en jobbig vecka med förkylning och för lite sömn,,så imorgon ska jag sova länge länge!

Nyss var en tjej här och tittade på lägenheten, för att kanske hyra.. Men hyran var för hög för att hon ska hyra den ensam.. så hon undrade om de kunde vara två.

Så nu ska jag ringa hem och säga hur det gick och sen ska jag väl busa med min katt som springer runt här och gnäller!

Senare blir det idol =).. och inte så mkt mer..haha



Malin, är ganska glad

Slut som artist

Det är jag idag.. har ju vart förkyld hela veckan, och det har bara blivit värre och värre..
Igår fick jag för mig att städa hela lägenheten, det kände jag ju sen efteråt att jag inte skulle gjort, samt att jag gick å la mig halv 12, somna kanske inte innan halv 1.. så blev inte många timmars sömn..
Kan ju säga att jag inte mådde så bra imorse.
Sen idag hade jag ju bestämt mig för att jag måste köpa julgrejer så det gjorde jag efter praktiken..
Åkte till Nova och fick tag i 2 julstjärnor och lite ljus + lite annat.. sen gick jag hela vägen hem eftersom jag annars hade fått vänta på bussen i 10 min..
När jag kom hem var jag ju tvungen att sätta upp julljusen samt så fick jag för mig att byta gardiner.. Så nu är jag totalt slut!
MEN det blev jättefint och mysigt här,,så det var det värt! Nu har jag bara lite julblommor kvar att fixa!
Är jättetrött med så hopppas jag somnar snabbt idag,, har haft skitsvårt att somna hela veckan.

Idag på praktiken var det lugnt men på morgonen hade jag en akutpatient med jättestarka smärtor i ryggen.
Det var "kul", för jag har aldrig undersökt en pat som haft såna stora problem, inte heller med ryggont och utstrålningar så det var riktigt kul!
Hoppas bara att han blir bättre nu!

Nu blir det återigen uppsatsskrivande..
Sen hoppas jag att jag kommer i säng i tid idag!

Idag är min älskling på julbord, det hade ju inte suttit fel nu kan jag ju säga =)


Malin, trötter

Fått jobb =)

Jag har fått jobb idag=) Tjoho!
Det är inget sjukgymnastjobb utan som personlig assistent som jag jobbat med innan! Men det är så skönt att slippa på att jag kommer vara arbetslös om 1,5 mån och behöva stämpla..
Jag och hon som jag är personlig assistent åt kom överens om att jag kan jobba hos henne så länge tills jag hittar ett sjgjobb.. Bara att jag ska säga till i tid så hon har en chans att hitta ngn ny!

Så nu slipper jag tänka på jobb nu! Skönt!
På fredag kommer en och kollar på min lägenhet som hon kanske ska hyra i vår! Så det kanske också kan bli löst om hon verkar vettig!
Nu är det bara en lägenhet i Borås som fattas sen är allt för våren klart!

Nu ska jag göra lite till på uppsatsen, sen sova och hoppas att jag mår bättre imorgon!


Malin, ibland har man tur

Snart ny vecka

Ja, då var helgen snart slut igen.. det går fort när man har roligt!
Älskade pojkvännen har ju varit här nere hos mig i helgen så vi har myst, och kollat på bio, ätit ute på en sportbar och kollat på fotboll.. En bra helg helt enkelt! Som vanligt känns det tomt nu när han åkt, men det rättar väl till sig efter ngn dag oxh så saknar man inte han så mkt!

Eller jo jag saknar han (dig) alltid, men man saknar ju han mer när han precis åkt och när det inte är så lång tid kvar tills vi träffas igen.. Men nu är det 4,5 veckor tills vi ses, så om jag skulle sakna han lika mkt under hela den tiden så skulle jag ju bli galen..

Skönt att pendlingen snart är slut och man verkligen kan känna att man bor någonstans, de sista åren har jag kännt det som att jag bor i en ryggsäck typ.. Jag har grejer på 3 olika ställen och har rest fram och tillbaka.. Nu snart kanske man kan känna att man slipper den där ryggsäcken =)

Nu ikväll har jag fixat med uppsatsen igen, ska göra det sista imorgon, nu ska jag fixa ngt att äta och sen förbereda mig för morgondagen. Har många patienter imorgon och de har saker jag inte vet så mkt om än, så lite vill jag allt vara förberedd,,hehe


Tack för en underbar helg älskling! =)




Malin, längtar till jul..

Haha

Kolla detta...http://www.youtube.com/watch?v=64B64kH4fW8.


jobbtankar

Har gått i lite jobbtankar idag eller ikväll.. Finns ju inga sjg jobb att söka egentligen..
Här i Skåne är det inte så många jobb och de flesta av de som finns kräver att man har erfarenhet och massa vidareutbildningar..
Hemhemma finns inte heller många.. i Borås finns inte ett enda,, det finns några i Göteborg men ska man orka åka dit varje dag då..
Sen kollade jag på personliga assistenter,, och det verkar som att hon jag var personlig assistent åt innan nu söker en ny.. Det stod ju inget om henne i annonsen, men så de beskrev jobbsituationen så kändes det som henne.. och det var en tjänst på typ 85-95%..

Jag har aldrig trivts på ett jobb så mkt som på det.. men ska man söka det då? Då jobbar jag ju inte som sjg.. och det är ju inte så schysst mot henne att jag säger upp mig så fort jag hittar ett sjg jobb..

Ja jag vet inte,, ska nog iaf skriva till henne och lägga upp det lite snyggt, samt säga att om hon behöver inhoppare så finns jag eftersom jag ska flytta till Borås..

Ja vi får se
 
Vad jobbig text jag fått på,, hehe


Malin, skönt med fredag imorgon

Här skulle inte vara fel att sitta...


Malin, drömmer sig bort lite


Lite seg nu..

vilken dag,, har haft lite svåra patienter idag och lite ont om tid.. Jag hade ju två journaler kvar sen igår som jag skulle hinna med idag också men det gjorde jag inte, så det måste jag göra imorgon..
Dessutom kommer jag inte ihåg vad jag och en pat bestämde igår så jag måste ringa upp henne och fråga..haha
pinsamt!

Var rätt pigg imorse men nu har jag däckat totalt här i soffan.. ska laga lite linssoppa tänkte jag, så jag har ngt att äta imorgon och fredag.. så är det fixat!

Fick lite beställda kläder från H&M idag med,, mest myskläder (en asgo tröja med ludd inuti) och så en klänning, ska nog ha den på min examensfest.. så är det också kirrat =)

Nu måste jag fixa med uppsatsen,, blä!


Malin, gäsp

 


Bra måndag

Ja, jag vaknade halv 7 imorse, jättetrött.. Det var kämpigt men jag hade en duktig katt som höll mig vaken och fick upp mig!
Inatt drömde jag om min praktik t.o.m, haha, då har det gått långt!
Det gick bra på praktiken idag, imorse hade jag en gammal dam som hade smärta i skuldran, nacke och ner i midjan. Den var lite tricky, jag undersökt rörligheten, och gjorde en massa tester för axeln och nacke samt rygg. Men hon svarade inte på ngn, hon var bara palmpöm på vissa ställen samt svarade på två test, fast de kunde jag inte direkt koppla till hennes besvär. Ja så där blev jag inte så klok på.. Hoppas det går att lösa!

Sen var ett en gubbe som fått ett nytt knä.. ganska tråkig träning..

Och sist var det en ung kille med vad jag misstänker löparknä, var kul att se och kunna undersöka det på riktigt!
Eller han hade iaf tydligare symtom än du Tobbe, när du antagligen hade löparknä!
Och nu kanske jag vet hur man behandlar det,, men jag kom att tänka på efteråt att jag kunde ha provtejpat han med kinesiotape.. hade vart kul att testa. Samt gjort ett träningprogram men om han inte blir bättre så får det väl bli det då!

En annan rolig sak som hänt idag är att min bror antagligen lyckats få tag i en lägenhet :), han ska skriva kontrakt imorgon så det är ju inte riktigt klart än.. så nu blir det att hålla tummarna tills dess! Vad kul för han isåfall!


Malin, ska nu plugga lite inför morgondagen

Så här..

Så vill jag se ut! Det ska jag försöka arbeta mot, det är ju ganska långt dit,, haha, men det är ju aldrig fel att ha ett mål.. och det går ju att nå med ett jäkla arbete. Men jag ska iaf sikta ditåt!
Tänk då skulle man ju längta tills det var sommar så att man kunde gå i bikini.. hehe!
Jepp, denna bild ska jag kolla på varje gång jag inte känner för att träna eller är godissugen på veckorna..
Hoppas det fungerar!


Malin, har haft en riktig slappehelg

Söndag

Vad skönt det är med helg..
Igår gjorde jag inte så mycket.. jag fixade lite med uppsatsen, var och tränade och städade här hemma.. Det behövdes verkligen, usch så det såg ut. Blir så jäkla fort skitigt när man har en katt som fäller hur mkt hår som helst.
Idag står uppsatsskrivande och lite förberedelse för praktiken imorgon på schemat.
Hade tänkt träna med men har fått ont i halsen och är snuvig =(,, var kom det ifrån.. så vet inte om jag vågar träna, då kanske det bryter ut på riktigt. Får hoppas att det är borta imorgon iaf så jag kan träna då!

Farsdag idag, glöm inte att gratta!


Malin

Torsdag

Jag har överlevt den här dagen på praktiken också! =) Hade i och för sig bara en patient, sen var det lite administration och genomgång och sen 2 möten på 1,5 h,.. sen vart det inte så mkt mer för min patient på
eftermiddagen avbokade,, så var med på en annan sjukgymnasts bedömning,,, var lärorikt att se, för jag har
ju inte direkt den bästa strukturer på mina undersökningar än + att jag glömmer att testa hälften men,,,

Ett av mötena var en miniföreläsning av vårdcentralens psykolog om KBT, det var hur sjukt bra som helst.. Riktigt intressant, ska kanske försöka förklara en annan gång.

Men när livet är bra igen på alla plan så skiter det sig på ett annat..
Eller det verkar som att det skiter sig på vår uppsats.. surt sa räven!! Det pågår en diskussion om vår uppsats,, två (vår handledare och programdirektören) anser att vi bara behöver göra en minor revision medans andra anser att vi behöver göra en major revision.. och hon som tar det slutgiltiga beslutet har väl inte bestämt sig än!

Så vi får väl se hur det går.. på ett eller annat sätt måste vi ju ändra i uppsatsen iallafall!

Fredag imorgon.. tjoho,, den här veckan har gått sjukt fort..



En av mina patienter jag tränat upp i veckan...

Malin, är lite tudelad

Keenan

Keenan Cahil är ju killen som gjort alla youtubeklippen där han mimar till låtar.. Det har ju ni sett; men jag länkar till en video här (vet ju fortfarande inte hur man lägger upp, haha); http://www.youtube.com/watch?v=iMxB7OpKHGA..
Han är ju bara för skön! Gud vad jag skrattade första gången, vilket mimspel..
Jag trodde ju innan att han bara hade gjort den, men han har ju lagt upp hur många som helst.

Killen har ju blivit stor nu! 50 cent har ju fattat att det är ju med Kennan man ska samarbeta om man vill få ut en låt. Titta här; http://www.youtube.com/watch?v=Dwimc4cvUmQ.. Fan vad häftigt!


Malin, är en dag bakom

2:a dagen

var helt ok.. hade 3 knäpatienter. Det gick hyfsat att undersöka och "behandla" de. Imorgon däremot har jag två svåra patienter, en med akut ljumsksmärta och en med spinal stenos.. Måste kolla upp det, men har inte riktigt orkat än.
Kollar på desperate housewives nu,, fun fun!


Malin, är glad

Never give up


baby..



Malin, puss på dig hjärtat

Första dagen på praktiken avklarad

tjoho, första dagen på vårdcentralen är avklarad och jag överlevde! Det var faktiskt skitkul, den roligaste första dagen om man jämför med alla praktiker.. Hoppas det håller i sig! Bara 24 dgr kvar =)

Alla var jättesnälla och jag kände mig verkligen välkommen! Vi hade en liten genomgång först på typ en timme sen hade jag min första patient kl 10:00. Blev lite nervös när hon sa det, men sen när det väl var dags så var jag inte så farligt nervös.
Jag fick en patient som kommit in på remiss från sjukhuset med knäartros, jag skulle undersöka henne och då ge en behandling. Problemet var ju bara att hon även hade ont i ryggen, och foten och massa problem där som hon tyckte var större bekymmer för henne än artrosen.

Så ja, jag sa vad jag trodde det var till henne och gav henne några övningar.. och så bokade vi in en tid nästa vecka och tills dess ska jag då ha gjort ett träningsprogram till henne!

Det kändes bättre idag än jag hade tänkt men samtidigt har jag ju inte testat mkt än, bävar lite inför ngn axelpatient men det har jag inte imorgon iaf, då blir det 3 knäpatienter,, sweet! Mitt favvoområde med =)

Ja vi får se hur resten av veckan blir, jag kanske inte låter lika uppåt om ngn dag när ngn patient har knäckt mig och jag inte har en aning! Sjukgymnasterna där så också att första veckan är jobbigast och det jag ska tänka på är att ta mig igenom den! Sen lättar det, så vi får väl hoppas det blir så, hoppas jag lär mig mkt med!

Så nu ska jag förbereda mig lite inför morgondagen så jag vet vad jag på ett ungefär ska göra, sen blir det mys med Ina och tv!


Malin, är lättad och glad att dagen inte var värre..

Nervös


Leva livet?!

Hur ska man veta vad man vill ha utav livet?!

Jag vet vad jag vill ha ut av mitt liv, men tyvärr lever jag inte det livet för tillfället. Det känns som att jag går och väntar på att få leva mitt liv.. att börja leva! När jag egentligen ska leva nu?

Det är egentligen först i somras som jag kom på hur jag vill ha mitt liv nu, jag är så trött på så jag har det nu!
Jag vill vara nära mina nära och kära..så att man kan träffas oftare än vad vi gör nu, så att man kan känna sig delaktig i deras liv och inte ha det som det är nu när jag missar allt som de gör!
Jag vill ha ett vanligt jobb så att jag är ledig på kvällarna och helgerna. Att jag verkligen kan känna mig ledig, att jag kan planera och göra vad jag vill på kvällar och helger. Att få rutin och kunna engagera sig i någonting. Att ha en ledig helg där jag kan göra vad jag vill och inte har en massa måsten eller dåligt samvete att jag borde ha pluggat.
Jag hatar att bara ta del av andras liv genom telefon, båda vad gäller bra och dåliga saker som händer dem.

Jag vill börja uppnå och göra de saker som har fått stå tillbaka nu i flera år!

Samtidigt som jag vill detta, så finns en rädsla.
Tänk om det inte blir som jag önskar, tänk om allt går i kras.. då står jag där och ja.. har ingenting längre.

Jag vill ha klara besked, känna mig delaktig, känna mig älskad..
Vilket kanske inte alltid sker nu..




Malin, mår faktiskt ganska piss idag..

Tråkigt

Gud vad tråkigt jag har det.. Sitter å pluggar ensam på en lördag, hur kul är det liksom!
Nä, januari kom fort nu så att man kan skapa sig ett liv och intressen!




hold on tight


Fredag igen då

Fasen vad tiden går, nyss hade jag ju 3 v kvar till praktiken men nu så är det bara typ 2,5 dag.. Oh God!
Jag fick tacka nej till kursen jag skulle gått i helgen också, för egenföretagande för tjejer, egentligen bara pga att jag vart för lat de sista veckorna och inte pluggat ordentligt!
Men så är det. Nu måste jag lägga på ett kol i helgen för på måndag ska jag undersöka och behandla patienter, helt själv!
Skräckblandad förtjusning, fast just nu är det mest skräck faktiskt! Usch!
Har fixat med uppsatsen nu men, är faktiskt nöjd med ändringarna jag gjort. Pysslar med en tabell och ett flödesschema och lite annat. Så snart är den klar!

Dags för tvätt kl 13 med, sen efter det måste jag cykla ner till centralen och köpa ett pendelkort för måndag och handla. Sen är det plugg som gäller hela dagen!

Just nu vill jag bara försvinna under utan och vakna upp typ den 11 december!

Malin, längtar efter framtiden

Kännt mig lite som en tant idag..

Ja, varför jag kände så ska jag förklara. Jag hade verkligen allt frågade efter i min väska.
En tjej i klassen, hennes dragkedja på byxorna gick sönder, jag hade en säkerhetsnål.
En frågade efter suddgummi, jag hade det.
En annan frågade efter en speciell bok, jepp ni gissa rätt, ja hade den.
Tuggummin efterfrågades- självklart hade jag det.
Ja sen var det ngt mer.. men jag hade allt!
Bra väska det där, sönder är den, men vad gör det när den innehåller allt!

Nu ska jag läsa igenom 5000 artiklar typ


Malin, blivit riktigt nervös inför nästa vecka nu


hahaha.. gud vad roligt!

Vet inte hur jag lägger upp ett inlägg men jag länkar till ett klipp på youtube... Kolla på den, så jäkla rolig!!

http://www.youtube.com/watch?v=ih6W19KTlZo


Malin, ska egenligen inte gnälla

Fullt upp..

Jepp, nu är det fullt upp hela veckan. Varför ska jag jämt spara allt till sist så att man har as mkt att göra samt att man bannar sig själv för att man inte började i tid.
Jaja, jag har kvar två dgr i skolan denna veckan, ska träna 3 ggr till, handla, köpa pendelkort +kattmat+ kattsand + julbelysning, jag ska tvätta, förbereda mig för praktiken nästa vecka,  förbereda mat till frysen så jag inte behöver laga nästa vecka då jag kommer vara helt slut samt så ska jag på kurs två dagar.
Puh!

Börjar bli redigt nervös för nästa vecka nu, min vårdcentralspraktik börjar ju, lite panikkänslor. Jag ska ju egentligen kunna ALLT nu, jag ska kunna undersöka och behandla en patient som kommer in för.. ja vad som helst egentligen.. Hemskt!
Stackars första patienter.. dessutom har vi ju knappt fått ngn behandling i utbildningen så om jag mot förmodan skulle kunna undersöka patienten och få reda på vad som är fel så kan jag inte behandla. Utan då ska jag nästan få hitta på ngt!

ja så nu måste jag sätta igång att få in all undersökning i hjärnan igen!! Känns som att kursen nu i helgen inte är på ett riktigt optimalt datum. Så hoppas verkligen jag lär mig ngt, är typ en starta eget kurs..

Blev träning idag med, step up med styrka.. Skitkul! Imorgon blir det löpning på band och gym!

Ska snart sussa kudden!


Malin, är stressad och längtar till den 14 januari

Ett steg närmare examen..

Idag så försvarade jag min C-uppsats. Gick faktiskt bra, en del saker ska ändras men det är saker som jag om Lise (uppsatspartner) upptäckt innan att vi ville ändra.
Så nu var man ett steg närmare examen, vad skönt! Imorgon ska jag vara huvudopponent, och sen ska jag vara extraopponent på 3 till sen är själva uppsatsgrejen klar!

Nu är det då bara 5 veckors vårdcentralspraktik samt helvetestentan Triple-Jump som är kvar som är asjobbiga. Efter det är det en 7,5 hp kurs i idrottsmedicin, det är ju bara kul samt inte så jobbigt så efter triple jumpen är vi väl i stort sett klara =) Fast det gäller ju att klara de sakerna med!!

Blev ingen träning idag heller då jag hade skitont i huvudet samt frös, så kände att det var bäst att ta det lugnt idag. Men imorgon hade jag tänkt gymma på morgonen innan skolan, så har man ju gjort det liksom.

Helgen var trevlig (Tack älskling!). På fredagen gjorde vi inte så mkt mer än att laga god mat och mysa. På lördagen var det shopping som gällde, eller för Tobias snarare. Jag fick nog känna på hur det känns för han, vanligtivs, när vi är ute och shoppar. Han skulle köpa skor men vi hittade inte några förrän i typ sista affären och han körde med mig.. "Hämta den, gör det.." ;) haha. Nä så jag var ganska trött där ett tag.
Vid 4 tiden blev det dags för Glorias, en sportbar, för mat (de har jättegod mat) och fotboll. Båda vi förlora på vårt tips, eller odds? Vad heter det?

Söndagen var slappedagen med stort S.. Det gjordes inte många knop.
Halv 6 var det avvinkning på centralen som gällde, tråkigt. Blir så tomt direkt efter ju!

Nähä, tillbaks till opponeringsförberedelserna och hollywoodfruarna

So long!

RSS 2.0